FOKUS PÅ Bed and breakfast

 
 

STJERNESYSTEMERNE
Stjernerne er en god vejviser for kunderne 

Stjernerne gør det lettere for kunder at få et overblik, når de skal vælge bed and breakfast i Danmark. Klassifikationen er et pejlemærke, der hjælper til at overskue, hvorvidt et givent bed and breakfast lever op til den ønskede standard. 

Der findes i dag et stort udbud af bed and breakfast, og det kan derfor være svært at beslutte sig. Med stjerneklassifikationen hjælper bed and breakfast kunderne et stykke af vejen, så de har et grundlag for at træffe et informeret valg. 

Selv om klassifikationen ikke fortæller alt om overnatningsstedet, hvad den heller ikke skal, er den en god vejviser for kunden – og for bed and breakfast. Læs mere om stjerneklassifikationen her: Stjerner tildeles efter, hvilke faciliteter og serviceydelser, som bed and breakfast derudover kan tilbyde. Ordningen omfatter flere kriterier. 

De danske bed and breakfast-stjerner har ingen minimumskrav for værelsernes størrelse, men der gives mellem 10 og 25 point alt efter om værelserne er over 14, 18, 22 eller 30 kvadratmeter. 

Tilgængelighed
Priser
Bæredygtighed
Brandsikring
Udstyr
Kundeservice
Eget toilet og bad
Tilkørselsforhold/parkering
Adgangsforhold Værelser
Køkken/faciliteter
Tv/radio
Adgang til internet
Bad/toilet
Opholdsrum
Gangbesværede

Dette betyder stjernerne
Som sagt er det Danske Ferieveje, som bestemmer, hvornår et bed and breakfast kan markedsføre med X antal stjerner. Herunder kan du se, hvad minimumskrav er for de enkelte stjerner.

1 stjerne
 
100 % af værelserne på bed and breakfast har brusebad samt toilet. Værelserne har daglig rengøring. 100 % af værelser har TV med fjernbetjening. Bord og stol på værelser. Sæbe eller body-shampoo ved håndvasken. Badehåndklæder. Receptionsservice. Udvidet morgenmad. Mulighed for drikkevarer på bed and breakfast. Mulighed for opbevaring af værdigenstande

2. stjerner

Der skal også være badehåndklæde og shower gel på badeværelserne samt tilbud om yderligere toiletartikler som tandbørste og barbergrej. Stedet skal acceptere kreditkort og mobilePay.

3. stjerner
Værelserne skal have varme, på badeværelset, skal der være hårtørrer, renseservietter, sy-grej, skopudse-udstyr samt vaske- og strygeservice. Ligesom der skal være tilbud om drikkevarer i værelset. Der skal være plads til, at kufferterne kan sættes væk, ligesom der skal være internetadgang enten på værelset eller andre steder. Receptionen skal være åben 14 timer i døgnet, og personalet skal være tosproget engelsk/tysk. 

4. stjerner
På værelserne skal der være, eller kunne leveres, badekåbe og slippers. Der skal også være kosmetik-produkter som neglefil og badehætte, hårtørre samt makeupspejl på badeværelserne. Der skal være internetadgang på værelserne, som også skal have en lænestol med lille bord. Der skal være minibar eller 24 timers roomservice. Der skal være morgenmadsbuffet eller morgenmadsmenu via roomservice. Receptionen skal have åben i 24 timer, og der skal være lobby med siddepladser og servering af drikkevarer (bar).

5. stjerner
Receptionen skal være åben 24 timer med personale, der er flersprogede og mestrer engelsk, tysk plus endnu et fremmedsprog. På værelserne skal der vente en personlig hilsen med blomster, frugt eller lignende ved ankomst, der skal være internetadgang med skærm og pengeskab på værelset, og på badeværelset skal sæbe osv. være i små flasker eller flakoner, og der skal både være minibar og 24 timers roomservice med mad og drikke. Lobbyen skal være rummelig med mange siddepladser og bar.

Det betyder stjernerne

1. januar 2018  

Ingen stjerner 


I princippet kan ethvert bed and breakfast selv hænge en række stjerner op, men naturligvis ikke reklamere med, Det er derfor op til den enkelte gæst at holde sig orienteret om, hvorvidt stjernerne er selvopfundne eller efter hvilket stjerne-system, de er tildelt.
Ingen bed and breakfast i Danmark har hverken hel- eller halvofficielle stjernesystemer. Dem giver man sig selv »baseret på det omfang af faciliteter, som de tilbyder og vurderet efter gængse krav til antal stjerner«, som det hedder.

Selvfølgelig er en stjerneklassifikation bedre end ingen klassifikation, fordi det betyder, at nogen har været ude og bese stedet, men erfaring viser, at langt de fleste hjemmesider også giver en god vurdering.
Den 1. januar 2018 implementerede Danske Ferieveje den bed and breakfast klassifikation i Danmark.

Betingelser

Virksomheder som ikke er medlem af Danske Ferieveje binder sig for en periode på minimum to år og kan opsige klassifikationen med ét års varsel.

Alle klassificerede virksomheder er omfattet af de til enhver tid gældende generelle vilkår.
Kontrolbesøg
Klassifikationsbesøg gennemføres af en klassifikationsinspektør med 24 måneders interval.

Klassifikationsgebyr
(Gældende pr. 1.januar 2018)

 
 
  Om os Fokus på bed and breakfast Fokus mad på vejen
  kontakt os Facebook  
  Presse Sitemaps  
  Nyhedsbrev HJEM